Lionsclub Rotterdam Harbour

Lionsclub Rotterdam Harbour

Maak het verschil in het leven van mensen

Projecten

Tovertuin van De Vuurtoren, Stichting het Vergeten Kind

Stichting het Vergeten Kind

Op 3 december 2016 is de Tovertuin van De Vuurtoren, een opvanghuis voor alleenstaande moeders in de Beverwaard in Rotterdam, feestelijk geopend door de Ambassadrice van Stichting het Vergeten Kind, Natasja Froger.
De Vuurtoren biedt tijdelijke woonruimte en begeleiding aan 26 jonge moeders en 35 kinderen. Het huis is met steun van de leden van de Lions van binnen prachtig opgeknapt, met oog voor de wensen en behoeften van de bewoners.

Het opknappen van de buitenruimte staat nu op de rol van de Lionsclub Rotterdam Harbour.
Binnen het kader van NLdoet van het Oranjefonds zal onze club in samenwerking met de beheerder, Het Leger des Heils, hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Afhankelijk van de mogelijkheden zijn de totale kosten vor materialen en gereedschappen begroot op ca. € 1.000,00, waaronder begrepen de kosten van een hoogwerker in verband met het snoeien van een grote boom. Hiervoor zijn we op zoek naar een hovenier met ervaring en kunde.
Het Oranjefonds heeft inmiddels een subsidie toegekend van € 380,00, zodat we nog op zoek zijn naar ca. € 600,00.

Met de renovatie van de Tovertuin wordt het project "De Vuurtoren" afgesloten en kunnen we als Lions-organisatie straks terugzien op een dankbare samenwerking met de Stichting Het Vergeten Kind en het Oranjefonds.